Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mézes piskóta II.

default user icon
1

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 tojás
  • 17 dkg cukor
  • 2 evőkanál méz
  • 5 dkg dió
  • 15 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 dl tej
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • A tetejére:
  • csoki

Elkészítés

    Elkészítés: A 4 tojás sárgáját a cukorral és a mézzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. A kikevert tésztába 5 dkg durvára vágott diót teszünk. Hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét, és az egészet papírral bélelt tepsibe tesszük. A sütésnél vigyázzunk, mert a tészta megbarnul.

    A krémhez a tojást a liszttel és a tejjel simára keverjük, és sűrű krémet főzünk belőle, majd hagyjuk kihűlni.

    A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, és a kihűlt krémhez adjuk, majd rátesszük a tésztára.

    Csokimázzal vagy reszelt csokival díszítjük.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

zsemlezsanett
Ma megcsináltam a sütit. Nem tudom, hogy sikerült bárkinek is a képen látható formára készítenie, mert az arány nálam más volt. A sütőportól úgy két ujjnyira megemelkedett a tészta, ami önmagában nem baj, finom volt, csak fojtós. Fél csomag is elég azt hiszem. A krém pedig nagyon kevés, minimum kell a kétszerese és árt valamilyen aroma is hogy intenzívebb legyen az íze. Végeredményben nagyon finom a tészta is, a krém is, csak az arányokon kell variálni.

Hasonló Receptek

Magazin