Elkészítés: A tésztához összekeverjük a tojássárgáját a porcukorral, vízzel kikeverjük, belekeverjük a lisztet és az élesztőt, végül a fehérje felvert habját. Sütőpapírral bélelt tortaformába tesszük, és kb. 10 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.
A nagyon hideg tejszínt felverjük, belekeverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot, és tovább verjük. A joghurthoz adjuk a zselatint, és mikróban addig melegítjük, amíg fel nem olvad a zselatin. Mikor kihűlt, összekeverjük óvatosan a joghurttal a tejszínt.
A barackot cikkekre vágjuk, 8 szeletet félreteszünk a tetejére díszíteni. A cikkeket egymás mellé a piskótára helyezzük. A többit apróra vágjuk, és belekeverjük a habba. A habot rásimítjuk a piskótára, majd díszítjük a félretett barackkal. Kb. 1-2 órára hűtőbe tesszük, amíg megszilárdul.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre