Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mézes olajban sült kecskesajt

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 35 dkg kecske sajt
  • 2 tojás
  • 1 nagy fejes saláta
  • 15 dkg liszt
  • 4 dl olaj
  • 4 evőkanál méz
  • Az öntethez:
  • 1 dl szezámolaj
  • 0,5 dl alma ecet
  • 1 dl akácméz

Elkészítés

    Előkészítés: A kecskesajt ot hasábokra vágjuk. A tojást felverjük. A salátát leveleire szedjük, leöblítjük, szárazra rázzuk.

    Elkészítés: A sajt ot megforgatjuk lisztben és tojásban, majd ismét lisztben. Az olajat a mézzel elkeverjük, a sütéshez felforrósítjuk. Amikor már elég forró, de még nem ég benne a méz, beletesszük a bundázott sajt ot, és kevergetve, forgatva készre sütjük. Sütés közben a méz rátapad a sajt ra, és rákaramellizálódik. Ha megsült, konyhai papírkendőn lecsepegtetjük, és hidegen vagy melegen, a salátaleveleken tálaljuk. A szezámolajat elkeverjük az ecet tel és a mézzel, és a sajt ot az asztalon még meglocsoljuk ezzel az öntettel.

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin