Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes-narancsos csirke

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított combok mindkét oldalát megsózzuk, megborsozzuk, és egy kiolajozott tepsibe tesszük.
  2. A mézet kikeverjük 1 db narancs kifacsart levével, és a felével meglocsoljuk a combokat. Hozzátesszük a megpucolt fokhagymagerezdeket, letakarjuk alufóliával, majd a hűtőbe tesszük kb. 1 órára pácolódni.
  3. Ezután alufóliával letakarva, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és egy ecsettel átkenjük a combokat a maradék mézes narancslével. Mellétesszük a narancsgerezdeket és az aszalt szilvát. Sütés közben még párszor átkenjük a húst a a mézes narancslével, és szép pirosra sütjük.

OMLÓS ÉS SZAFTOS CSIRKECOMB: 15 ELLENÁLLHATATLAN RECEPT >>> 

HÁZIAS VACSORA EGYSZERŰEN: ROPOGÓS CSIRKECOMB LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss