Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mézes-mustáros csirkeragu

default user icon

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 2 tk ételízesítő
  • 1-2 tk só
  • 2-3 ek méz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek mustár
  • 1-2 tk gyömbér
  • 1-2 tk fehér bors
  • 2 dl főzőtejszín

Elkészítés

    1. A hagymát apróra vágjuk, majd egy serpenyőben egy kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott csirkét és a zúzott fokhagyát. Ételízesítővel, sóval fűszerezzük, majd folyamatos kevergetés mellett, közepes lángon addig pároljuk, amíg a hús kifehéredik és kissé megpuhul (kb. 5 perc).
    2. Ezután rácsurgatjuk a mézet, hozzáadunk kb. 0,5 dl vizet, és 5-10 percig főzzük. Végül hozzáadjuk a mustárt, a lereszelt gyömbért és a fehér borsot, majd hozzáöntjük a tejszínt, és fedő alatt (2-3 percenként megkeverve) kb. 10 perc alatt készre főzzük. Rizzsel tálaljuk.

      Még több csirkés recept >>> 

      Mustáros fogások >>> 

      Videóreceptek >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin