Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes-mustáros csirkefalatok burgonyával

75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az apró kockákra vágott csirkemellet egy tálban összekeverem a mustárral és a mézzel, valamint 1 jó evőkanál étolajjal, kb. 40-45 percig állni hagyom, majd egy mély serpenyőben megsütöm. Én wokban szeretem készíteni, bátrabban lehet forgatni, és nem ég le. Akkor jó, ha a méz karamellizálódik, amitől a csirke sötét-aranybarna lesz.

Közben forró olajban megsütöm az apró kockákra vágott burgonyát, lecsepegtetem, sózom-borsozom, majd nagy lángon összeforgatom a forró csirkével.

Könnyed rozé bor illik hozzá.

Megjegyzés

Azért szeretem wokban készíteni, mert a megsült, megfűszerezett burgonyát bele tudom önteni a wokba, és amíg 1 perc alatt átforgatom, az edény falára ragadt karamellizált mézes mustáros ragacsot magába szívja. - Sisakhuzat

Ezek is érdekelhetnek

Friss