Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes-mustáros csirke

MME MME
8 4.6/5
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Egy megfelelően nagy serpenyőben megolvasztom a vajat, beleteszem a csirkét, fehérre sütöm. Ezután megszórom ételízesítővel, hagyom, hogy levet engedjen, és időnként megkeverve nem teljesen puhára párolom. Ezután külön félreteszem a húst és a levét is. A serpenyőbe ezután mézet teszek, és hagyom felforrni, majd beleteszem a mustárt, utána a húst, és ebben a mézes-mustáros mártásban folyamatos keverés mellett teljesen puhára rotyogtatom. Ezután a joghurtot behabarom a liszttel, és az újból felmelegített *saját* levével. Ezzel nyakon öntöm a húst, és hagyom kissé besűrűsödni. Ezután már csak a tálalás van hátra tészta- vagy rizskörettel.

Megjegyzés

Nagyon finom, a családom egyik kedvence. Története van a receptnek, mert akkor találtam ki, amikor epediétára kényszerültem. Így fogyaszthatják epediétások is, ha kihagyják a mustárt. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss