Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes-mustáros csirke V.

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 csirkemell
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 dl fehérbor
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál méz
  • bors
  • őrölt szerecsendió
  • kevés olívaolaj vagy vaj
  • A körethez:
  • rizs
  • A díszítéshez:
  • szőlőszemek

Elkészítés

Elkészítés: Vágjuk apróra a hagymát, s pároljuk meg egy serpenyőben olívaolajon vagy vajon, majd adjuk hozzá a kockára aprított húst, és süssük meg minden oldalát. Öntsük rá a bort, s fél percig pároljuk vele az ételt (ezalatt az ital elveszíti alkoholtartalmát), majd öntsük a serpenyőbe a tejszínt, a mustárt és a mézet. Ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. Ezt követően 3–4 perc alatt főzzük készre az ételt.

Míg készül, főzzük meg a rizsköretet. Mikor készen vagyunk, szőlőszemmel díszítve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss