Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes-mustáros csirke sütőtökkel és zöldbabbal

65 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Mustár

Elkészítés

  1. A mustárt összekeverjük az áttört fokhagymával, a citrom kifacsart levével, sóval és borssal, néhány ág friss kakukkfű lecsipkedett leveleivel, 3 ek olívaolajjal és a mézzel.
  2. A mézes-mustáros pácba beleforgatjuk a feldarabolt csirkemellet, és néhány óráig pihentetjük benne.
  3. A megpucolt, felkockázott sütőtököt és a megtisztított, összevágott zöldbabot (ha mirelit, kiolvasztott, lecsöpögtett, ha konzerv, szintén lecsöpögtetett) nagyobb tűzálló tálba öntjük. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel, meglocsoljuk a maradék olívaolajjal, majd ráfektetjük a pácolt csirkemelleket.
  4. 170 fokra előmelegített sütőben nagyjából 40-45 perc alatt készre sütjük.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A MÉZES-MUSTÁROS CSIRKE SÜTŐTÖKKEL ÉS ZÖLDBABBAL

 

Megjegyzés

Tipp: sütőtök helyett édesburgonyával is készíthető. - gasztrogabo

Ezek is érdekelhetnek

Friss