Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes-mustáros csicsókafőzelék

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A hagymát finomra aprítjuk, és kevés olajon megfuttatjuk. Mikor szép üveges, hozzáadjuk a felkockázott krumplit és csicsókát, és kevergetve picit megpirítjuk. Majd felöntjük az alaplével, beletesszük a babérleveleket és a zúzott fokhagymát, és puhára főzzük.

Szűrőkanállal a zöldségek felét kivesszük, a maradékot pedig botmixerrel pürésítjük. Behabarjuk a mézzel és a mustárral ízesített tejföllel, visszatesszük az egészben hagyott zöldségdarabokat, összeforraljuk, és azonnal tálaljuk.

Megjegyzés

Én szalonnás tojással kínáltam, de ha valamilyen zöldségfasírtot kínálunk hozzá, akkor egy igazi húsmentes kényeztetésben lesz részünk. Isteni finom, krémes, az ízvilága harmonikus.

További receptek és fotók a Mandula konyhai kalandjai blogban! >>> - mandulakonyha

Ezek is érdekelhetnek

Friss