Mézes-mustáros csicsókafőzelék

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 30 dkg csicsóka
  • 30 dkg burgonya
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 dl húsleves
  • 3 db babérlevél
  • 2 dl tejföl
  • 3 kávéskanál mustár
  • 1 evőkanál méz
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A hagymát finomra aprítjuk, és kevés olajon megfuttatjuk. Mikor szép üveges, hozzáadjuk a felkockázott krumplit és csicsókát, és kevergetve picit megpirítjuk. Majd felöntjük az alaplével, beletesszük a babérleveleket és a zúzott fokhagymát, és puhára főzzük.

    Szűrőkanállal a zöldségek felét kivesszük, a maradékot pedig botmixerrel pürésítjük. Behabarjuk a mézzel és a mustárral ízesített tejföllel, visszatesszük az egészben hagyott zöldségdarabokat, összeforraljuk, és azonnal tálaljuk.

Megjegyzés

Én szalonnás tojással kínáltam, de ha valamilyen zöldségfasírtot kínálunk hozzá, akkor egy igazi húsmentes kényeztetésben lesz részünk. Isteni finom, krémes, az ízvilága harmonikus.

További receptek és fotók a Mandula konyhai kalandjai blogban! >>>

Bottyán Emese
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin