Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mézes-mustáros csirkecomb

Hozzávalók

  • 8 db csirkecomb (felső, alsó comb vagy 4 egész comb)
  • 1 tk só
  • bors (frissen őrölt)
  • 2 ek méz
  • 2 ek mustár
  • 4 ek olaj
  • 1 tk pirospaprika

Elkészítés

    1. A csirkecombokat jól átmossuk, majd szárazra töröljük. Mindkét oldalán megsózzuk, megborsozzuk.
    2. Mézből, mustárból, olajból és pirospaprikából pácot készítünk, amivel jól átkenjük a csirkecombokat. A maradék keveréket félretesszük.
    3. A csirkecombokat tepsibe vagy sütőtálba sorakoztatjuk, és sütőbe toljuk úgy, hogy az edény tetejét alufóliával, esetleg hőálló tálcával lefedjük.
    4. 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük, közben a félretett keverékkel átkenjük a tetejét. Ezt akár többször is megismételjük, és az utolsó kenegetés után a borítás nélkül sütjük, hogy a csirkecomb bőre szép színes, és ropogós maradjon.

      MUSTÁROS FOGÁSOK MINDEN ALKALOMRA >>> 

      Még több isteni sült csirkecomb >>> 

      Klasszikus töltött csirkecomb >>> 

Megjegyzés

A pikáns és a hagyományos ízek keveredéséből alakult ki ez a recept. Hétköznapra és ünnepre is kitűnő.

hajduistvan
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin