Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mézes-mogyorós nugát

default user icon

Hozzávalók

  • 1 csomag ostyalap (6 db-os)
  • 22, 5 dkg hántolt törökmogyoró-bél és mandulabél vegyesen
  • 22,5 dkg méz
  • 2 db tojásfehérje

Elkészítés

    1. Egy kisebb vekniformát ostyalapokkal kibélelünk. A mogyorót és a mandulát szétterítjük a tepsiben, és 160 fokos sütőben 10-15 percig sütjük. Akkor jó, ha szép fényes és illatos. A sütőből kivéve egy tálba öntjük, hogy ne piruljon tovább, és félretesszük.
    2. Egy nagyobb tálban, forró vízgőz felett megmelegítjük a mézet, néhányszor átkeverjük egy fakanállal. Közben a tojásfehérjéket lágy habbá verjük és a meleg mézhez forgatjuk. A gőz felett 45 percig főzzük, közben átkeverjük néhányszor.Egy keveset a keverékből egy pohár hideg vízbe cseppentünk, ha megszilárdul, a massza elkészült.
    3. A mézes tojáshoz hozzáadjuk a mogyorót és a mandulát, és kevergetve további 30 percig főzzük az egészet. Amasszát az előkészített formába simítjuk, a tetejét befedjük ostyalapokkal. Végül hagyjuk kihűlni és megszilárdulni. Olívaolajba mártott késsel felszeleteljük.

    6 ELLENÁLLHATATLAN ÉS ELRONTHATATLAN SÜTÉS NÉLKÜLI DESSZERT >>>

    13 MÉZES DESSZERT KARÁCSONYRA, AMI NÉLKÜL NEM ÜNNEP AZ ÜNNEP >>>

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin