Mézes-mákos tekercs

A mák nem csak finom, de nagyon egészséges is: értékes vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. Fogyasszunk belőle minél többet!

Hozzávalók

  • 7 dkg mazsola
  • 2 ek rum
  • 3 dl almalé
  • 20 dkg darált mák
  • 8 dkg vaj
  • 2 ek méz
  • 2 db tojás
  • 10 dkg fagyasztott szilva
  • 20 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,6 dl tej
  • 0,8 dl olaj
  • 40 dkg liszt
  • 2 tk sütőpor

Elkészítés

    1. Locsoljuk meg a mazsolát a rummal, és hagyjuk kissé megduzzadni. Főzzük az almalében a darált mákot 5 percig. Vegyük le a tűzről, majd keverjük hozzá a mazsolát, a vajat, a mézet és 1 db tojást, majd hagyjuk kihűlni. Olvasszuk ki a fagyasztott szilvát, és daraboljuk fel.
    2. Keverjük simára a túrót a porcukorral, és a vaníliás cukorral, 1 db tojással és egy csipet sóval. Fokozatosan adagoljunk hozzá a tejet és az olajat, majd dolgozzuk bele a lisztet és a sütőport is.
    3. Nyújtsuk a tésztát 40×50cm-es lappá. Kenjük meg a mézes-mákos töltelékkel, azon pedig osszuk el a szilvát. A hosszabbik oldalánál tekerjük fel, és vágjuk 2 cm-es szeletekre. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben süssük 20- 25 percig, majd hagyjuk kihűlni.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin