Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mézes krémes XIV.

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 3 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg margarin
  • 2 evőkanál méz
  • 40 dkg liszt
  • kevés szódabikarbóna
  • A krémhez:
  • 2 púpozott evőkanál liszt
  • 5 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 tojássárga
  • kakaó
  • vaníliás cukor
  • A mázhoz:
  • 20 dkg cukor
  • 2 kanál kakaó
  • 5 dkg margarin
  • 3 kanál forró víz

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához 3 tojást 10 dkg cukorral, 5 dkg margarinnal, 2 evőkanál mézzel, 40 dkg liszttel, kevés szódabikarbónával összegyúrunk. 6 lapot sütünk belőle egy tepsi hátán, nem kell kenni, nem kell sütőpapír sem, akkor sem fog ragadni. Ha azonban tiszta akarsz maradni, jól jön a sütőpapír, könnyebb vele dolgozni.

    A krémhez 2 púpozott evőkanál lisztet 5 dl tejjel sűrű péppé főzünk. 20 dkg margarint 20 dkg porcukorral, 2 tojássárgájával habos­ra kavarunk. Ha kihűlt, a kettőt összekeverjük. A krémet kétfelé vesszük, egyik felét kakaóval, a másik felét vaníliával ízesítjük. Ezzel ken­jük meg felváltva a lapokat.

    A mázhoz 20 dkg cukrot 2 kanál kakaóval, 5 dkg margarinnal, 3 kanál forró vízzel összekeverünk, a sütemény tetejére kenjük. A máz tetejére lehet szórni díszcukorkákat...

Megjegyzés

Amilyen nehéznek látszik, annyira egyszerű. A lapok olyan gyorsan sülnek, hogy vigyázni kell, hamar megégnek. Ünnepekre szoktam készíteni, de néha hétköznap is elcsábulok....

Jazzarka
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin