Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mézes-krémes XII.

default user icon
13 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 2 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 5 dkg margarin
  • 3 evőkanál tej
  • 3 evőkanál méz
  • 60 dkg liszt
  • A krémhez:
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg cukor
  • 1 l tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 evőkanál búzadara
  • sárgabaracklekvár

Elkészítés

    Elkészítés: A tészta hozzávalóit - a liszt kivételével - egy mély tálba tesszük, és vízgőz felett összefőzzük /kb 10 perc alatt/. Még melegen hozzákeverjük a lisztet. Gyúrás közben lisztezni kell, mert egy kicsit ragadós tészta. 4 részre osztjuk, és kb. fél cm vastagra nyújtjuk. Tepsi hátán kisütjük a 4 lapot. Rácsra csúsztatva hagyjuk kihűlni.

    Amíg hűl, elkészítjük a krémet. A tejből és a búzadarából krémet főzünk, hűlni hagyjuk. Hűlés közben néha megkeverjük, hogy be ne bőrösödjön. Még langyosan belekeverjük a margarin, a cukor és a vaníliás cukor keverékét.

    Összeállításkot az első lapra kenjük a krém felét, ráhelyezzük a második lapot, bőven megkenjük baracklekvárral, ismét lap és krém, majd lap következik. Letakarjuk, és 1 napot pihentetjük, hogy jól átpuhuljon.

    Tálalás előtt porcukorral megszórjuk, és 2x4 cm-es szeletekre vágjuk.

    Nagyon finom sütemény. Sosem sikerül belőle eleget sütnöm. Próbálja ki mindenki, mert elég könnyen elkészíthető, és viszonylag olcsó sütemény.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

tomin80
Köszi!
ticu0925
Szia!Nyugodtan megsütheted pénteken.Annál puhább lesz.Vigyázni kell,hogy ne legyen megszárítva a lap és akkor már másnapra puha.Én rendesen a tepsibe sütöttem nem a hátulján,és egy kicsit kikentem margarinnal,liszttel meghintettem és úgy sütöttem.Hát azt hiszem ennyi.Ha bármi kérdésed lenne még írj nyugodtan.Szívesen válaszolok rá.Minden jót és sok sikert a sütéshez.
tomin80
Ja, még annyit, hogy a tepsi hátulját nem kell bekenni semmivel? Bocsi, de lapokat még külön nem sütöttem nagyon...
tomin80
Szia! Húsvétra szeretném sütni, pénteken már elkészíthetem? Nemrég sütöttem ezt a sütit más recepttel, de nem puhult meg... Ez már másnapra puha lesz? Ja és gáztepsi méretű a recept? Köszi előre is a választ! Melinda
45marika
Evek ota en is sutom a csaladomnak, de az en regi receptem szerint csokimazt is kell a tetejere onteni.Egyebkent igy is nagyon finom, de csokimazzal mutatosabb.
ticu0925
Egyenlőre még nem raktam fel újabb recepteket,a virslis-sajtos lángos van fent ezen kívül.Próbálok minél többet elkészíteni,hogy képpel együtt fel tudjam rakni.Sok-sok fincsi receptem van talonban.Ha teszek fel újat jelezni fogom.Addig is minden jót.
ronika5
Jó reggelt!alig vártam hogy felvágjam a sütit!isteni lett!
ronika5
Megírhatnád miket raktál fel!
ronika5
:) Akkor én is berakom!szerintem k.....va finom lett!annak ellenére hogy nem ettem sütit 10 éve nem szeretem!várom az újabb ötleteket!
ticu0925
Örülök,hogy sikerült. Én betettem a hűtőbe.Féltem,hogy a tejes krém miatt esetleg megsavanyodik. Még egyszer örülök,hogy sikerült.Ugye,hogy nem is volt nehéz??? Minden jót és gondolj,gondoljatok rám holnap amikor eszitek.

Hasonló Receptek

Magazin