Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes krémes XI.

120 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 egész tojás
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál rum
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 4 dkg margarin
  • 1 evőkanál langyosított méz
  • 1 kanál tejföl
  • A krémhez:
  • 1 liter tej
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál liszt
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg kristálycukor
  • 2 tojássárgája
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 dl cukrász tejszín

Elkészítés

Elkészítés: A tészta alapanyagait összegyúrjuk, és gáztepsi hátán 2 lapot sütünk.

A krémnél az alapot megfőzzük (liszt, puding, tojássárgája, tej, cukor) állandó keverés mellett. Míg hűl, a margarint habosra keverjük, majd a két krémet összevegyítjük, és együtt is habosítjuk.

Az alsó lapot egy kicsit meglocsoljuk rumos tejjel és rákenjük a krémet, majd a tejszínt kemény habbá verjük és a krémre terítjük, rátesszük a második lapot. Én azt is enyhén meg szoktam locsolni rumos tejjel, de csak keveset, nehogy elázzon a teteje.

Másnap szeleteljük, a tetejét porcukorral meghintjük. Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek