Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes krémes VI.

MME MME
3 5/5
90 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 45 dkg finomliszt
  • 16 dkg porcukor
  • 1 egész tojás
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 3 dkg zsír
  • 5 evőkanál langyos méz
  • A krémhez:
  • 5 dl tej
  • 4 evőkanál liszt
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • A csokimázhoz:
  • 25 dkg ét tortabevonó
  • 4 evőkanál olaj

Elkészítés

Elkészítés: A hozzávalókat a liszt nélkül gőz fölött habzásig keverjük. Ha kész, hozzáadjuk a lisztet, összegyúrjuk, és 4 részre osztjuk. Normál méretű tepsi hátán szép barna lapokat sütünk.

A krémhez 5 dl tejből 4 evőkanál liszttel sűrű krémet főzünk. Hűlni hagyjuk. 25 dkg margarint 20 dkg porcukorral és 2 csomag vaníliás cukorral robotgéppel jó habosra keverünk, majd a két masszát összedolgozzuk. Szétmérjük 3 egyenlő részre, és ezzel töltjük a lapokat.

A csokimázhoz 25 dkg ét tortabevonót 4 evőkanál étolajjal gőz felett felolvasztunk, majd bevonjuk a süti tetejét. Egy éjszakát állni hagyjuk, másnap szeleteljük. Jó étvágyat!

Megjegyzés

Sok hasonló recepttel próbálkoztam már, de számomra ez jelentette az igazi mézes krémest, mind ízben, mind kinézetben. Remélem, másnak is ízleni fog! Remek karácsonyi csemege! Mézes is, és krémes is. - MME

Ezek is érdekelhetnek