Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mézes-krémes

default user icon
3/5

Hozzávalók

  • 1 db tojás
  • 2 ek méz
  • 3 dkg margarin
  • 3 ek tej
  • 15 dkg porcukor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 50 dkg liszt
  • A krémhez:
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 dl tej
  • 4 ek liszt
  • baracklekvár
  • étcsokoládé
  • tejszín

Elkészítés

    1. A tésztához a tojást, a mézet, a margarint, a tejet és a porcukrot egy edényben, gőz fölött, tíz percig kevergetve melegítjük. Utána hozzákeverjük a szódabikarbónával elkevert lisztet, tésztává gyúrjuk, majd 4 részre osztjuk, és 0,5 cm vastagra nyújtjuk.
    2. A tésztalapokat egyenként ráhelyezzük egy sütőlemezre, és 170 fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
    3. A krémhez a margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A hideg tejjel elkeverjük a lisztet, majd felfőzzük. Ha kihűlt, összekeverjük a margarinos krémmel.
    4. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a kihűlt mézes lapokat úgy hogy a két középső lap közé baracklekvár  kerüljön. Hagyjuk kihűlni és a tetejét kicsit lepréseljük. Ezután bevonjuk a gőz fölött, tejszínnel megolvasztott csokoládéval.

    MÉZES-KRÉMES DIÓSAN>>> 

    MÉZES KRÉMES - KÓKUSZOS KRÉMMEL>>> 

    MÉZES KRÉMES KÉTFÉLE KRÉMMEL>>> 

Megjegyzés

A receptet Feketéné dia külde.

Feketéné dia
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin