Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes-krémes-piskótatekercses süti

120 perc
rafinált
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A mézes lapokhoz:
  • 10 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 4 dkg vaj
  • 2 evőkanál langyos méz
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál tejföl
  • 30 dkg finomliszt
  • A piskótatekercshez:
  • 8 db tojás
  • 16 dkg porcukor
  • 16 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 6 evőkanál víz
  • 40 dkg házi meggylekvár
  • A krémhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 7 dl tej
  • 30 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

Elkészítés: A lapok hozzávalóit összegyúrjuk, 2 részre osztjuk, és vajjal kent tepsi hátán két lapot sütünk egyenként. A tésztát megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel. Világosra sütjük.

Elkészítjük a piskótatésztát, megfelezzük, és külön-külön megsütjük. Sütés után még melegen meggylekvárral megkenjük és feltekerjük. Ha kihűlt, kb. 1 centis szeletekre vágjuk.

A krémhez 2 csomag vaníliás pudingot megfőzünk 7 dl tejben a cukrokkal, majd kihűtjük. A vajat kihabosítjuk, és a hideg pudinggal összekeverjük.

Az egyik mézes lapot megkenjük a krém felével, majd vízszintes sorokban szorosan rárakjuk a felszeletelt tekercseket, erre jön a krém másik fele. Végül befedjük a másik tésztalappal.

Porcukorral meghintve tálaljuk. A süteményt a tekercsekre merőlegesen szeleteljük.

Megjegyzés

Ferenczné Mária receptje alapján készítettem. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss