Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes-krémes piskóta meggyel

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg cukor
  • 15 dkg margarin
  • 3 evőkanál méz
  • 2 db tojás
  • 30 dkg finomliszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 dl tej
  • 25 dkg magozott, felezett meggy
  • A krémhez:
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 3 evőkanál cukor (vagy ízlés szerint)
  • 15 dkg margarin
  • A bevonáshoz:
  • 15 dkg csokoládé
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a cukrot, a puha margarint, a mézet és a tojásokat habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert lisztet. Egy 25×39 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk, a tésztát beleöntjük, a felezett meggyel megszórjuk, és 180 fokra melegített sütőben megsütjük.

A krémhez a pudingporokat a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A margarint jól kihabosítjuk, majd a kihűlt pudinggal krémesre keverjük, és a kihűlt tésztára simítjuk.

A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, simára keverjük, és a krémre csurgatjuk. Megrázogatjuk, így egyformán eloszlik a csokoládé. Dermedés után szeletelve tálaljuk.

Megjegyzés

Nagyon finom és egyszerű. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss