Elkészítés: A tésztához a cukrot, a puha margarint, a mézet és a tojásokat habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert lisztet. Egy 25×39 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk, a tésztát beleöntjük, a felezett meggyel megszórjuk, és 180 fokra melegített sütőben megsütjük.
A krémhez a pudingporokat a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A margarint jól kihabosítjuk, majd a kihűlt pudinggal krémesre keverjük, és a kihűlt tésztára simítjuk.
A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, simára keverjük, és a krémre csurgatjuk. Megrázogatjuk, így egyformán eloszlik a csokoládé. Dermedés után szeletelve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre