Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mézes-krémes mazsolával

default user icon
6 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 2 evőkanál méz
  • 3 tojás
  • 7 dkg margarin
  • A töltelékhez:
  • 5 dl tej
  • 10 dkg gríz
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg sárgabarack lekvár
  • 10 dkg mazsola
  • 25 dkg margarin
  • A tetejére: porcukor

Elkészítés

    Elkészítés: A margarint, a cukrot, a tojásokat, a mézet gőz fölé helyezzük, állandó kevergetés mellett felmelegítjük. Az így felmelegített masszát a liszttel és a sütőporral simára dolgozzuk. Az elkészített tésztát 4 részre osztjuk, 15-20 percig hűtőben pihentetjük, majd lisztezett gyúródeszkán egyenként jól kidolgozzuk, és tepsi nagyságúra kinyújtjuk. A mézes lapokat előmelegített, közepesen meleg sütőben megsütjük.
    A grízt a tejjel, a cukorral megfőzzük. Amikor kihűlt, a margarinnal habosra kikavarjuk.
    Alulra teszünk egy mézes lapot, megkenjük a krémmel, megszórjuk
    mazsolával. Erre teszünk egy mézes lapot, megkenjük baracklekvárral, erre mézes lap kerül, megkenjük a krémmel és megszórjuk mazsolával, végül rátesszük az utolsó mézes lapot, amit vaníliás pocukorral megszórunk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

anyci 2
A receptet nem én küldtem, de hasonló mézes krémest szoktam sütni, és szerintem tepsi hátán kell sütni és 1 egész csomag sütőpor kell bele. A tetejére én csokit szoktam tenni. Remélem tudtam segíteni.
61dodike
Valaki válaszoljon, ezt tepsi hátán sütjük? És mennyi sütőpor kell hozzá?
Bulma
Mennyi sütőpor kell bele? Mert írva van hogy a lisztel keverjük a masszába, de mennyit???
hevesi
Én 1 liter tejszínt szoktam felverni 15 dkg porcukorral, 2 vaniliacukorral, 4 habfixálóval és utána 15 dkg diót, vagy mogyorót (kicsit megpörkölve) keverek bele! Csodás, de csak másnap! Csilla
Kanga1
aki nem szereti a nagyon margarinos/vajas krémeket, nyugodtan kihagyhatja, vagy helyettesítse tejszínnel. fincsi a süti!
baktusz
és ez olyan süti, amit állni kell hagyni puhulás céljából?

Hasonló Receptek

Magazin