Elkészítés: A margarint, a cukrot, a tojásokat, a mézet gőz fölé helyezzük, állandó kevergetés mellett felmelegítjük. Az így felmelegített masszát a liszttel és a sütőporral simára dolgozzuk. Az elkészített tésztát 4 részre osztjuk, 15-20 percig hűtőben pihentetjük, majd lisztezett gyúródeszkán egyenként jól kidolgozzuk, és tepsi nagyságúra kinyújtjuk. A mézes lapokat előmelegített, közepesen meleg sütőben megsütjük.
A grízt a tejjel, a cukorral megfőzzük. Amikor kihűlt, a margarinnal habosra kikavarjuk.
Alulra teszünk egy mézes lapot, megkenjük a krémmel, megszórjuk
mazsolával. Erre teszünk egy mézes lapot, megkenjük baracklekvárral, erre mézes lap kerül, megkenjük a krémmel és megszórjuk mazsolával, végül rátesszük az utolsó mézes lapot, amit vaníliás pocukorral megszórunk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre