Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes krémes kétféle krémmel

90 perc
mester
megfizethető
15 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 2 db tojás
  • 3 ek porcukor
  • 4 ek langyos méz
  • 5 dkg vaj
  • 45 dkg liszt
  • 5+2 ek tej
  • 1 ek szódabikarbóna
  • pár csepp citromlé
  • 2 ek kakaópor
  • A krémhez:
  • 2 csomag tejszín ízű pudingpor
  • 7 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 ek kakaó
  • A mázhoz:
  • 1 db tojásfehérje
  • 1/2 citrom leve
  • 20 dkg porcukor
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A mézes krémeshez első lépésben a megszokott módon pudingot főzünk, majd jól kihűtjük, közben külön edényben a vajat a porcukorral habosra keverjük.
  2. A mézes krémes tésztájához a szódabikarbónát felfuttatjuk a tojással, 5 evőkanál tejjel és a citromlével, a liszthez hozzárakjuk a többi hozzávalót (kakaó nélkül), és jól összedolgozzuk. Majd kétfelé osztjuk, és az egyik feléhez hozzákeverjuk a 2 evőkanál tejjel összekevert kakaóport. A kétféle tésztát még kétfelé választjuk, összesen 4 lapot sütünk.
  3. A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A tésztát kinyújtjuk kellő nagyságúra (az én tepsim 25 x 35 cm), feltekerjük a sodrófára, és az előmelegített (felforrósított) és jól bevajazott tepsire fektetjük, és kb. 10 perc alatt megsütjük.
  4. Amíg sülnek a tésztáink megnézhetjük, hogy kihűlt-e már a pudingunk, ha igen, akkor hozzákeverjük a vajas porcukorhoz. Kb. 1/3 részét kivesszük, és hozzáadunk 2 evőkanál kakaót.
  5. A máz hozzávalóit jól összedolgozzuk, és egy picit berakjuk a hűtőbe.
  6. Az első lap az egyik kakaós lap, erre jön a világosabb pudingkrém egyik fele, rárakjuk az egyik világosabb tésztalapunkat, erre a kakaós krémet, aztán a másik világos tésztalap, erre a világosabb puding, végül a megmaradt kakaós tésztalap. Rákenjük a mázat, megszórhatjuk egy kis dekorcukorral, reszelt csokoládéval.
  7. 1 éjszakára hűtőbe rakjuk pihenni, másnap felszeleteljük.

Megjegyzés

Ajánlom mindazoknak, akik szeretik a többlapos, krémes, mézes ízű süteményeket. Felvághatjuk kisebb-nagyobb szeletekre. A nagymamám mindig azt mondta, hogy: Anyámé, ne szégyensütiket vágj!. Mikor megkérdeztem tőle, hogy Mami, mi az, hogy szégyensüti, azt válaszolta: Tudod Anyámé, elveszel egy sütit, és mivel kicsire vágták, de neked nagyon ízlik, szégyenled, hogy oda kell menj egy újabb szeletért!. Hát nem imádnivaló!!! - csongi23

Ezek is érdekelhetnek

Friss