Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes krémes csokimázzal

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 38 dkg cukor
  • 13 dkg méz
  • 10 dkg margarin
  • 0,8 dkg kakaópor
  • 3 db tojás
  • 65 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 1,5 l tej
  • 38 dkg cukor
  • 5 csomag vaníliás pudingpor
  • 30 dkg margarin
  • A csokimázhoz:
  • 20 dkg ét tortabevonó
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés

Elkészítés: A cukrot, a mézet, a margarint, a kakaóport és a tojásokat egy tálban összekeverjük. Gőz fölött addig melegítjük, míg az egész össze nem áll. Ezután hozzáadjuk a lisztes sütőporhoz. Addig gyúrjuk, míg összeáll és nem ragad.

3 részre szedjük, és elkezdjük kinyújtani bő liszttel. Laponként 10 percig sütjük 160 fokon. Akkor jó, ha már elválik a sütőlemezről (a sütőlemezt kikenjük, lisztezzük, vagy használjunk sütőpapírt).

A krémhez a pudingport egy kis tejjel csomómentesre kikeverjük.
A tejet a cukorral feltesszük forrni. Ha már forr, akkor hozzáadjuk a pudingporos tejet és besűrítjük. Ezután hozzáadjuk a margarint, és feloldjuk benne.

A krémet még melegen öntsük a lapokra, rétegezzük, mert a krém hidegen nem kenhető.

A mázhoz a csokoládét gőz fölött felmelegítjük és egy kis olajjal fényezzük, a sütemény tetejét bevonjuk vele.

Ezek is érdekelhetnek

Friss