Elkészítés: A cukrot, a mézet, a margarint, a kakaóport és a tojásokat egy tálban összekeverjük. Gőz fölött addig melegítjük, míg az egész össze nem áll. Ezután hozzáadjuk a lisztes sütőporhoz. Addig gyúrjuk, míg összeáll és nem ragad.
3 részre szedjük, és elkezdjük kinyújtani bő liszttel. Laponként 10 percig sütjük 160 fokon. Akkor jó, ha már elválik a sütőlemezről (a sütőlemezt kikenjük, lisztezzük, vagy használjunk sütőpapírt).
A krémhez a pudingport egy kis tejjel csomómentesre kikeverjük.
A tejet a cukorral feltesszük forrni. Ha már forr, akkor hozzáadjuk a pudingporos tejet és besűrítjük. Ezután hozzáadjuk a margarint, és feloldjuk benne.
A krémet még melegen öntsük a lapokra, rétegezzük, mert a krém hidegen nem kenhető.
A mázhoz a csokoládét gőz fölött felmelegítjük és egy kis olajjal fényezzük, a sütemény tetejét bevonjuk vele.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre