Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mézes krémes bejglivel töltve

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 3 dkg vaj
  • 2 ek méz
  • 1 db tojás
  • pár kanál tej
  • A krémhez:
  • 7 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 12 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • Továbbá:
  • 1 - 1 rúd mákos és diós bejgli
  • A tetejére:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 ek étolaj

Elkészítés

    1. A lisztet egy tálba szórjuk, hozzákeverjük a porcukrot és a szódabikarbónát. A vaj at a mézzel összeolvasztjuk, majd amikor már langyosra hűlt hozzákeverjük a tojást. A keveréket a liszthez öntjük és alaposan összegyúrjuk annyi tejjel, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk.
    2. A tésztát kétfelé osztjuk és lisztezett felületen 20 * 30 cm - es lapokká nyújtjuk, majd egy kivaj azott és liszttel behintett tepsi hátán, 200 °C - ra melegített sütőben kb 6 - 8 perc alatt, külön - külön megsütjük.
    3. A tejben megfőzzük a pudingot, miután kihűlt, hozzákeverjük a porcukorral kikevert vaj at.
    4. A mézes tésztára rákenjük a fele krémet, majd szorosan kirakjuk a kisujjnyira felszeletelt bejglikkel, azután rákenjük a megmaradt krémet és befedjük a másik tésztalappal. A süteményt egy éjszakán át pihentetjük, majd bevonjuk a tetejét olvasztott csokoládéval.

    13 MÉZES DESSZERT KARÁCSONYRA, AMI NÉLKÜL NEM ÜNNEP AZ ÜNNEP >>>

    18 ELLENÁLLHATATLAN MÁKOS SÜTI A BEJGLIN TÚL >>>

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin