Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mézes krémes baracklekvárral

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt (+ a tepsihez)
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk mézes fűszerkeverék
  • 1 tk fahéj
  • 1 csipet só
  • 2 db tojás
  • 2 ek méz
  • 5 dkg margarin
  • olaj
  • A krémhez:
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 5 ek liszt
  • 5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db narancs héja
  • baracklekvár
  • A tetejére:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 ek olaj

Elkészítés

    1. A tészta száraz alapanyagait összekeverjük, majd hozzáütjük a tojásokat, hozzáadjuk a meleg mézet és az olvasztott margarint. Alaposan összegyúrjuk, amíg mézes kalácshoz hasonló állagú tésztát kapunk.
    2. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. Mindet kinyújtjuk, majd egyesével egy közepes méretű, kiolajozott, kilisztezett tepsi tetejére simítjuk, és villával megszurkáljuk. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 5-7 perc alatt egyesével megsütjük a lapokat (ügyelve a sütési időre, mert a mézes lap hamar odaéghet).
    3. A krémhez kikeverjük a margarint és a porcukrot. Összefőzzük a lisztet, a tejet, a vaníliás cukrot és a narancs reszelt héját, és csomómentesre keverjük. A porcukros margarint apránként hozzáadagoljuk a narancsos krémhez, és kézi habverővel kidolgozzuk.
    4. A kihűlt mézes lapra rákenjük a narancsos krém felét, majd még egy lapot helyezünk rá. Ennek a tetejét megkenjük baracklekvárral, és rátesszük a harmadik mézes lapot. Megkenjük a maradék narancsos krémmel, majd befedjük az utolsó mézes lappal.
    5. Az étcsokoládét gőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat, majd bevonjuk vele a sütemény tetejét, és hagyjuk megdermedni.

      FENSÉGES MÉZES SÜTIK - NEM CSAK KARÁCSONYRA >>> 

      Krémes receptek >>> 

      Még több lekváros finomság >>> 

Megjegyzés

Igazi karácsonyi ízeket kóstolhatunk ennek a sütinek köszönhetően. Nálunk nem múlhat el karácsony mézes krémes nélkül.

Molnár Viola
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin