A tészta száraz alapanyagait összekeverjük, majd hozzáütjük a tojásokat, hozzáadjuk a meleg mézet és az olvasztott margarint. Alaposan összegyúrjuk, amíg mézes kalácshoz hasonló állagú tésztát kapunk.
A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. Mindet kinyújtjuk, majd egyesével egy közepes méretű, kiolajozott, kilisztezett tepsi tetejére simítjuk, és villával megszurkáljuk. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 5-7 perc alatt egyesével megsütjük a lapokat (ügyelve a sütési időre, mert a mézes lap hamar odaéghet).
A krémhez kikeverjük a margarint és a porcukrot. Összefőzzük a lisztet, a tejet, a vaníliás cukrot és a narancs reszelt héját, és csomómentesre keverjük. A porcukros margarint apránként hozzáadagoljuk a narancsos krémhez, és kézi habverővel kidolgozzuk.
A kihűlt mézes lapra rákenjük a narancsos krém felét, majd még egy lapot helyezünk rá. Ennek a tetejét megkenjük baracklekvárral, és rátesszük a harmadik mézes lapot. Megkenjük a maradék narancsos krémmel, majd befedjük az utolsó mézes lappal.
Az étcsokoládét gőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat, majd bevonjuk vele a sütemény tetejét, és hagyjuk megdermedni.