Mézes krémes 30 perc alatt!

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 4 evőkanál méz olvasztva
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 2 darab tojás
  • 4 evőkanál tejföl
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 5 dkg zsír
  • A krémhez:
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 darab tojássárgája
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál cukor
  • 4 dl tej
  • baracklekvár
  • A mázhoz:
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál tej
  • 5 dkg vaj

Elkészítés

    1. A tésztához a lisztet, mézet, vajat, tojást, tejfölt, zsírt és a szóbabikarbónát összekeverjük, alaposan összegyúrjuk, majd négy lapot nyújtunk belőle.
    2. A 4 darab lapot egyesével egy nagyobb tepsi hátán sütőpapíron előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük.
    3. A krémhez a három tojás sárgáját összekeverjük a 2 evőkanál cukorral, a 2 evőkanál liszttel. Ezután állandó kevergetés mellett fokozatosan hozzáadjuk a tejet és sűrűre főzzük.
    4. Ha kihűlt hozzáadjuk a margarint és a cukor keveréket.
    5. Összeállítjuk a krémest: az első tésztalapra kanalazunk a krémből, majd ráhelyezzük a második lapot. Közepére lekvárt kenünk, majd ismét egy réteg tészta következik, amelyre a krémből kanalazunk. A tetejére csokimáz kerül, amit cukorral is díszíthetünk.

Megjegyzés

Nagyon finom , bármien alkalomra megfelel.

Takács Bianka Pálma
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek