Elkészítés: A hozzávalókból kevert tésztát készítünk. Keverőtálba tesszük a margarint, a cukrokat, a mézet és a tojásokat. Habosra keverjük. Belereszeljük a citrom héját, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a mézeskalács fűszert, az aszalt gyümölcsöket és a tejet. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Tűpróbáig sütjük. (Gázon 4-es fokozaton 25 perc.)
Közben egy lábasba kimérjük a máz hozzávalóit, és összeforraljuk. Amikor felforrt, már jó is lesz. A kókuszreszeléket kiöntjük egy mélytányérba.
Amikor a süti megsült, kivesszük a sütőből. Kiemeljük papírostul egy vágódeszkára, és felkockázzuk. Villa segítségével a kockákat a csokiba mártjuk, pár másodpercig benne is hagyjuk, majd áttesszük a kókuszba, ahol körbehempergetjük, majd egy tálcára tesszük. Miután kihűlt, már fogyasztható is. Jó étvágyat kívánok!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre