Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mézes kökénylikőr

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

 • Hozzávalók:
 • 50 dkg kökény
 • 3 csomag vaníliáscukor
 • 3 evőkanál akácméz
 • 1 rúd fahéj
 • 7 dl pálinka vagy fehér rum

Elkészítés

  Elkészítés: A koratéli gyalogtúra során erdőalján-mezőszélén saját bőrkesztyűileg begyűjtött kékhamvas, elsődércsípte, édes kökényszemeket krumplinyomóval megdolgoz, összekever a cukorral, a mézzel, lefed, 1 éjszakát békén hagy.

  Másnap átköltöztet egy csavaros tetejű befőttes üvegbe, beledob az 5-6 centis fahéjat, felönt az alkohollal (a pálinka keményebb, a rum simulékonyabb). Az üveget elrejtve legalább 1-1,5 hónapig (türelme válogatja) megpróbál felé sem nézni.

  Amikor nem bírja tovább, leszűr (gézen, stb.), szigorúan meóz, ha úgy érzi, még egy kis mézzel megtunkolhat. A produktumot kisebb üvegbe tölt, nyugisabb természet még érlelheti néhány hetet. A többiek apránként üresre varázsolhatják a tárolóedényt.

Megjegyzés

A fenti reci a párom kísérletező kedvének az eredménye, hajdan a nagymamája alkotott hasonlót, amelyet megfázás esetén alkalmazott a régi népi bölcsesség. Aki a natúr pálinkát nem, ezt már ugye talán. Sajna, én csak a lelkes szimatolásig jutok, mert már attól is hajlamos vagyok bekábulni (őkelmétől is sikerült). A mennyiség csak próbaüzemes, a soron következő jóval több lesz, kiváló minősítést kapott a házi bírálaton.

Bgaboca
 • Kinyomtatom
 • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Bgaboca
Köszönöm. Park rosszul választva,sürgősen lecserélendő. Igény esetén küldök egy darabka zselici dombvidéket, túrázás közben hasonló egyedekkel nemigen futni össze. Kutymorgó pl kifejezetten élvezné. Üdv.: Bica
Nanasnani
Hali! Priviben küldöm posta címem, nagyon kérek belőle!!!!! Én kutymorgó sétáltatós, közeli parkban abszolvált \"gyalogtúráink\" alkalmával még sohasem találkoztam kökénnyel! Biztosan nem járt erre! Pedig sokan megfordulnak errefelé. Szipósok, csövesek, kocogósok, bringások, de kökény egy sem! Gratu párodnak, kitalációhoz, rendes embert választottál! Bizton jól ellennénk egy kerti partin! Üdv, Nani

Hasonló Receptek

Magazin