Elkészítés: A koratéli gyalogtúra során erdőalján-mezőszélén saját bőrkesztyűileg begyűjtött kékhamvas, elsődércsípte, édes kökényszemeket krumplinyomóval megdolgoz, összekever a cukorral, a mézzel, lefed, 1 éjszakát békén hagy.
Másnap átköltöztet egy csavaros tetejű befőttes üvegbe, beledob az 5-6 centis fahéjat, felönt az alkohollal (a pálinka keményebb, a rum simulékonyabb). Az üveget elrejtve legalább 1-1,5 hónapig (türelme válogatja) megpróbál felé sem nézni.
Amikor nem bírja tovább, leszűr (gézen, stb.), szigorúan meóz, ha úgy érzi, még egy kis mézzel megtunkolhat. A produktumot kisebb üvegbe tölt, nyugisabb természet még érlelheti néhány hetet. A többiek apránként üresre varázsolhatják a tárolóedényt.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre