A kókuszkocka elkészítése előtt a sütőt előmelegítjük és egy közepes tepsit (23x38 cm) kibélelünk sütőpapírral.
A tésztához a cukrot a margarinnal, a mézzel, a vaníliás cukorral és a tojásokkal simára keverjük. Beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet, és felöntjük a tejjel.
A masszát az előkészített tepsibe simítjuk. 180 fokon alul-felül sütéssel kb. 30 percig, tűpróbáig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, és tetszés szerint kocka vagy téglalap alakú szeletekre vágjuk.
A mázhoz vízgőz felett felolvasztjuk a porcukrot a margarinnal, a kakaóporral és a tejjel, majd hozzáadjuk a rumaromát. Egy tálkába kókuszreszeléket szórunk. A kihűlt süteményt gyorsan, hogy ne ázzanak el, megforgatjuk a kakaós masszában, majd a kókuszreszelékben.