Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a fűszereket.Egy másik tálban keverjük habosra a vajat a barnacukorral, majd adjuk hozzá a mézet és a tojást. Addig keverjük, míg szép homogén masszát kapunk (robotgép használata javasolt). Ezután alacsony fokozaton egyesítsük a masszánkat a száraz hozzávalók keverékével. A kapott tésztát válasszuk két részre, külön-külön csomagoljuk fóliába, majd tegyük hűtőbe kb. fél órára.
A hűtést követően a tésztát kb. 4 mm magasra nyújtsuk ki, majd különböző méretű (pl. kb 15 cm, 10 cm, 7cm, 5 cm) csillag formákkal szaggasuk ki. A megegyező méretű csillagokat helyezzük egymástól 3 cm távolságra egy-egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd mérettől függően (nagyok: 8-10 perc, picik: 5-7 perc) süssük aranybarnára azokat.
A sütést követően hagyjuk pihenni őket kb. 5 percig még a tepsin, ezután pakoljuk át egy rácsra, ahol hagyjuk teljesen kihülni. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre