Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mézes grízes krémes

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 50 dkg finomliszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 4-5 ek méz
  • 6 dkg sertés zsír
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 3-4 ek tej
  • A krémhez:
  • 1 liter tej
  • 6 ek búzadara
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 ek vanília aroma
  • 50 dkg sárgabarack lekvár
  • A tetejére:
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 3 ek olaj

Elkészítés

    1. A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal, hozzáadjuk a cukrot, a mézet, a tojást, és a tejjel összedolgozzuk a tésztát. Lisztezett deszkára borítjuk, négy egyforma cipóra osztjuk, majd kb.25x30 cm-es lapokra nyújtjuk, amelyeket a tepsink hátulján vagy sütőlemezen, 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 5-6 perc alatt egyesével megsütünk. (Vigyázzunk, mert nagyon gyorsan sül és a méztől hamar barnul!) A lapokat sütőpapírra csúsztatjuk és hagyjuk kihűlni.
    2. A krémhez a tejet a búzadarával és a vanília aromával sűrűre főzzük és félre tesszük hűlni. A margarint habosra keverjük a porcukor ral és a kihűlt grízes krémhez keverjük.
    3. Egy lapot megkenünk a grízes krém felével, ráhelyezzük a második lapot, ezt megkenjük a baracklekvárral. Újabb lapot teszünk rá, erre kenjük a maradék grízes krémet, majd befedjük a negyedik lappal. A csokit az olaj jal, gőz felett felolvasztjuk, majd a sütink tetejére kenjük. A süteményünket csak másnap szeleteljük, addigra a tészta megpuhul, és könnyebben vágható. 

    FINOMSÁGOK GRÍZBŐL >>> 

    ISTENI MÉZES-KRÉMES RECEPT >>> 

    15 ELLENÁLLHATATLAN KRÉMES SÜTI A HÉTVÉGÉRE >>>  

Megjegyzés

Egy kicsit macerásnak tűnik az elkészítése, de meg éri a fáradtságot.

kautz1009
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin