Elkészítés: A csülköt kicsontozzuk, és 4×4 cm-es kockákra vágjuk. A húskockákat hőálló tálba tesszük, hozzáadunk 4 evőkanál olajat, 2 evőkanál balzsamecetet, 2 evőkanál mézet, 7 dkg paradicsompürét, 1 evőkanál mustárt, 1 dl barna sört, 1 púpozott teáskanál sót, 1 teáskanál curryport, 1 púpozott teáskanál fűszerpaprikát, fél teáskanál őrölt borsot, 3 gerezd zúzott fokhagymát és a kimagozott, apróra vágott friss chilit. Jól összeforgatjuk a húst a fűszerekkel. 1 éjszakát hagyhatjuk hűtőszekrényben állni.
Másnap a tálat alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon 1 órán át sütjük, majd a fóliát levéve 10-15 perc alatt szép pirosra sütjük.
Illatos jázminrizst vagy vadrizzsel kevert párolt rizst tálalunk mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre