Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes-fokhagymás csirke aszalt gyümölcsökkel

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemellet előző nap felkockázzuk és bepácoljuk. Olaj, csirke fűszerkeverék, zúzott fokhagyma keverékéből áll a pác.

Másnap egy mélyebb, fedeles serpenyőben fehéredésig pirítjuk a csirkét, majd öntünk alá vizet, és fedő alatt kb. 10 percig pároljuk. Az apróra darabolt aszalt gyümölcsöket hozzáadjuk, és további 10 percig pároljuk fedő alatt. (Ha nagyon elfőne a víz, akkor lehet egy picit pótolni.) Majd mézzel összekeverjük, és még kb. 5-10 percig pirítjuk fedő nélkül.

Rizzsel tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss