Elkészítés: A piskótához a 10 tojásfehérjét keményre verjük, hozzáadjuk a 40 dkg kristálycukrot és a citromlevet. Tovább verjük, majd a durvára darált diót, a lisztet, a sütőport és a citromhéjat is lazán belekeverjük. Sütőpapíros tepsiben 30-40 percig 160-170 fokon sütjük.
A mézes lap hozzávalóit egy tálban összedolgozzuk, 2 cipót készítünk, rövid ideig pihentetjük. Kinyújtjuk jó vékonyra, és tepsi hátán egymás után világosra sütjük.
A krémhez 10 tojás sárgáját, 20 dkg porcukrot és a 2 vaníliás cukrot vízgőz felett keményre főzzük. Kihűlés után 30 dkg margarint belekeverünk. 2 dl főzőtejszínben felfőzünk 1 csomag tejszínes pudingot. Ezt is kihűtjük, és a tojássárgás masszához keverjük a rummal együtt.
A kihűlt mézes lapra a krém felét rákenjük, ráhelyezzük a piskótát, jól megnyomkodjuk. Majd a maradék krémet rákenjük, és befedjük a második mézes lappal, ezt is jól lenyomkodjuk.
A süti tetejére ízlés szerint csoki- vagy egyéb mázat tehetünk, színes tortadarával díszíthetjük.
Jó étvágyat!