Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mézes diós szelet

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 12,5 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 ek méz
  • 2 db tojás
  • 1 mk őrölt fahéj ( elhagyható )
  • A krémhez :
  • 5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg cukor (+ 10 dkg cukor - a karamellhez )
  • A tetejéhez :
  • 20 dkg dió
  • 8 dkg cukor
  • 3 ek méz
  • 8 dkg vaj
  • olvasztott étcsokoládé

Elkészítés

    1. A krémhez 2 dl tejet simára keverünk a pudingporral, a többi tejet felforraljuk a cukorral, hozzáöntjük a pudingos tejet és sűrű krémmé főzzük. Ha a krém kihűlt kihabosítjuk a margarinnal.
    2. Cukrot karamellizálunk, majd sütőpapírra kiöntve megdermesztjük és egy késes aprítóval szilánkosra aprítjuk.
    3. A diót feldaraboljuk. A cukorból sötét karamellt készítünk, majd hozzáadjuk a mézet, összeforraljuk és hozzákeverjük a diót végül a vajat. Addig kevergetjük amíg a vaj felolvad, azután félretesszük hűlni.
    4. A tésztához összemelegítjük a vajat a mézzel és a cukorral. A lisztet összeszitáljuk a szódabikarbónával és a fahéjjal, közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük a tojást és a vajas mézes keveréket. Jól összegyúrjuk és 15 percig letakarva pihentetjük. A sütőt 180 °C - ra előmelegítjük.
    5. A tésztát kétfelé osztjuk és 20 x 30 cm- es lapokká nyújtjuk. Az egyik lapot vajazott, liszttel behintett tepsi hátán 10 - 12 perc alatt megsütjük, majd a tepsire sütőpapírt helyezünk ráfektetjük a másik tésztalapot és eloszlatjuk rajta a karamellás diót és ezt is megsütjük.
    6. Az egyik tésztalapra rákenjük a vaníliás krémet, megszórjuk az apróra tört karamellel és ráfektetjük a diós tésztalapot. Egy éjszakán át pihentetjük és tetszés szerint szeleteljük.

    MÉG TÖBB MÉZES RECEPT >>> 

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin