Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes dinnye aszalt barackkal és forró borhabbal

MME MME
30 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: Az aszalt sárgabarackokat beáztatjuk a borba. A szegfűszeget és a fahéjat 1-1,5 dl vízben feltesszük főni, és amikor már csak 0,5 dl víz maradt, leszűrjük. A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk. A dinnyét gerezdekre vágjuk, magját kikaparjuk, a héjáról levágjuk a dinnyehúst.

Elkészítés: A citrom levét és héját kikeverjük a mézzel, és beletesszük felszeletelt dinnyét. Ha kellően „megázott” a barack, lecsepegtetve azt is a dinnyéhez tesszük. A tojást kettéválasztjuk, a fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukor másik felével, a visszamaradt borral és a fűszeres kivonattal jól kikeverjük, majd vízgőz felett kemény habbá verjük, de vigyázni kell, nehogy kicsapódjon. Óvatosan, amíg forró, összekeverjük a tojáshabbal. Tányérra tesszük a dinnyeszeleteket és az aszalt barackot, rátesszük a borhabot (még melegen), és a dinnye levével körbelocsoljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 316 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss