Elkészítése: A mézet a cukorral és 1 dl vízzel felforraljuk. A tûzrõl levéve többször megkevergetjük, ha kihûlt hozzáadjuk a
liszthez, és elmorzsoljuk vele. Aztán hozzádjuk a vajat, a 3 tojássárgáját, a sütõport, a fahéjat és a citromhéjat, végül a 2 dl langyos tejben megáztatott szalalkálit. Alaposan kidolgozzuk. 1 éjszakát pihentetjük (lefedve). Meglisztezett deszkán kb. 5 mm vastagságúra kinyújtjuk,
kiszaggatjuk. Hivajazott, kilisztezett tepsiben,
elõmelegített, forró sütõben megsütjük. (Vigyázzatok, könnyen megég az alja!)Ha kihûlt cukormázzal bevonjuk.
Cukormáz:Felverünk 1 tojásfehérjét kemény habbá, hozzáadjuk a porcukrot (25 dkg porcukor), és pár csepp citromlevet.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre