Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes csirkeszárny csípős paradicsommártással

MME MME
120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 16 csirkeszárny
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál méz
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál tokaji aszú
  • 2 evőkanál ketchup
  • 1 teáskanál csípős paprikakrém
  • A csípős paradicsommártáshoz:
  • 1 kis chilipaprika
  • 2 ág kakukkfű
  • 1 konzerv darabolt paradicsom
  • 1 dl tejszín
  • 1 teáskanál cukor

Elkészítés

Elkészítés: A szárnyakat megtisztítjuk, megmossuk.

A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. A mézet összekeverjük a szójaszósszal, az aszúval, a ketchuppal, a paprikakrémmel és a fokhagymával. A csirkeszárnyakra kenjük, és 1 éjszakát a hűtőben pihentetjük.

Másnap a sütőt 220 C-fokra előmelegítjük. A szárnyakat tűzálló tálba tesszük, és kb. 25 percig sütjük a sütőben. Félidőben a húst átforgatjuk.

A paradicsommártáshoz a chilipaprikát megmossuk, nagyon apróra vágjuk. A kakukkfű levélkéit szintén felaprítjuk. A paradicsomot összetörjük, és elkeverjük a tejszínnel. Hozzáadjuk a chilit, a kakukkkfüvet, és cukorral, sóval, borssal ízesítjük. Grillezett halakhoz is jól illik. Gyerekeknek erős paprika nélkül is elkészíthetjük.

A sült csirkeszárnyakat a csípős szósszal, salátával vagy pirított kenyérrel kínáljuk.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss