Elkészítés: A szárnyakat megtisztítjuk, megmossuk.
A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. A mézet összekeverjük a szójaszósszal, az aszúval, a ketchuppal, a paprikakrémmel és a fokhagymával. A csirkeszárnyakra kenjük, és 1 éjszakát a hűtőben pihentetjük.
Másnap a sütőt 220 C-fokra előmelegítjük. A szárnyakat tűzálló tálba tesszük, és kb. 25 percig sütjük a sütőben. Félidőben a húst átforgatjuk.
A paradicsommártáshoz a chilipaprikát megmossuk, nagyon apróra vágjuk. A kakukkfű levélkéit szintén felaprítjuk. A paradicsomot összetörjük, és elkeverjük a tejszínnel. Hozzáadjuk a chilit, a kakukkkfüvet, és cukorral, sóval, borssal ízesítjük. Grillezett halakhoz is jól illik. Gyerekeknek erős paprika nélkül is elkészíthetjük.
A sült csirkeszárnyakat a csípős szósszal, salátával vagy pirított kenyérrel kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre