Mézes csirkemellcsíkok, pirított zöldbabbal

default user icon

Hozzávalók

  • 1 kisebb póréhagyma, vékonyra szeletelve
  • 1 dl világos szójaszósz
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 2 nagy gerezd zúzott fokhagyma
  • 60 dkg csirkemellfilé, kis kockákra vágva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 25 dkg Bonduelle zöldhüvelyű vágott zöldbab VAPEUR 

Elkészítés

    1. Készítsük el a pácot: a szójaszószt keverjük el a mézzel, a paradicsompürével és a fokhagymával.
    2. A csirkemelldarabokat tegyük a pácba, jól forgassuk át, és legalább 2 órára tegyük a hűtőbe érni.
    3. Hevítsünk fel egy evőkanál olajat wokban vagy egy nagyobb serpenyőben. Dobjuk bele a zöldségeket, és folytonos keverés közben 3-4 percig pirítsuk, majd tegyük félre.
    4. A másik kanál olajon, kevergetve pirítsuk a pácolt csirkemellet 10-12 percig.
    5. Ezután tegyük vissza a zöldségeket, és együtt pirítsuk még 1 percig.


    Párolt rizzsel tálaljuk.

    Fotó és recept: Bonduelle

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin