Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes csirkecombok egyszerűen

MME MME
3/5
75 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A combokat tisztítás után félbevágjuk, megsózzuk és tepsiben egymás mellé rakjuk. Egy kevés olajjal meglocsolva, fóliával letakarva kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  2. A hagymát nagyon apróra vágjuk, egy kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a ketchupot és a mézet. Összeforraljuk, megsózzuk és megborsozzuk.
  3. Az időközben elkészült csirkecombokat egy lapos tűzálló tálra rendezzük (a tepsiben is maradhat, de akkor a sütés közben keletkezett levet leöntjük), tetejüket bekenjük a mézes mázzal, és visszatesszük a sütőbe 200 fokra kb. 10 percre, hogy rásüljön. Sütés közben meg lehet ismételni a kenést - nem baj, ha egy kicsit lefolyik. (A mázat nem kell sokáig sütni!) Majonézes kukoricasaláta illik hozzá. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss