Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mézes csirke

default user icon
3 4.1/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 csirkecomb
  • 1 csirkemellfilé
  • kevés olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1-2 evőkanál méz
  • 1/2 dl száraz fehérbor
  • 1/2 dl zöldséglé (kockából)
  • bors

Elkészítés

    Elkészítése: A csirkecombokat és a kettévágott mellfilét megmossuk, szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk. Kevés forró olajon átfogatjuk, közben az olajba egy hámozatlan fokhagymagerezdet dobunk.

    Egy tepsibe vagy tűzálló tálba helyezzük a megpirított húsdarabokat, kevés sütőolajat öntve alá, mellé tesszük a fokhagymát. Meglocsoljuk a mézzel, ráöntjük a bort és a zöldséglevet. Fólia alatt 200 fokon addig pároljuk, míg a hús megpuhul, majd a fóliát eltávolítva, a besűrűrödött mézes borral locsolgatva pirosra sütjük.

    Pirított burgonyával és párolt káposztával tálaljuk.

Megjegyzés

A mézbe keverhetünk szezámmagot is, még finomabb lesz. Haa tepsitkibéleljük sütőpapírral,kevesebbet kell majd bajlódnunk a mosogatással.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Rozib
+ most harmadszorra átolvasva látom, hogy csak 1/2-1/2 dl bor és húsleves kellett volna... én kb. 1,5 dl bort és 3,5 dl húslevest öntöttem az 5 felsőcomb alá. Nagy tepsiben csináltam, mert csak az volt, de szerintem legközelebb is így csinálom, kellett ennyi szaft. üdv, Rozi
Rozib
Sziasztok! Tegnap sietve kerestem receptet a hűtőben lévő csirkecombokhoz, többet is megnéztem, de végül ennél kötöttem ki. Most újból átolvasva látom, hogy nem mindenre emlékeztem pontosan... Nem dörzsöltem be a húst sóval és borssal, sót csak a lébe szórtam a sütés előtt, ill. pár szelet almát tettem a csirkék mellé. A lé nekem magától besűrűsödött a végére. Párolt rizzsel ettük.Nagyon-nagyon finom lett!!! Érdemes kipróbálni!!! Köszönöm a receptet! Rozi
Judmi
Ez a recept egyszerűen zseniális!!!! Nagyon könnyű elkészíteni és isteni finom!!!! A párom teljesen odavolt érte! Én petrezselymes krumplit kínáltam hozzá és a léből, amiben sült a csirke pecsenyelevel készítettem úgy, hogy kevertem bele egy kis mustárt és Worchestershire szószt. Így megsűrűsödött és a kruplit, husit megöntözve mennyei ebédben volt részünk! Köszönöm! :)

Hasonló Receptek

Magazin