Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mézes-csilis csirkecomb

default user icon

Hozzávalók

  • 8 db csirkealsócomb
  • 2 db piros csilipaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2,5 dl száraz sherry vagy tokaji szamorodni
  • 1/2 tk öt fűszerkeverék (por)
  • 4 ek mogyoróolaj
  • 2 tk folyékony méz
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • frissen őrölt fekete bors
  • 20 dkg kínai metélt tészta vagy spagetti
  • 3 ek sózott földimogyoró
  • 50 dkg brokkoli
  • 1 darab gyömbér
  • 1,25 dl zöldségleves-alaplé
  • 2 ek szójaszósz

Elkészítés

    1. A csirkecombokat megmossuk, leszárítjuk. A megmosott, kicsumázott csilit vékony csíkokra metéljük. A megtisztított fokhagymát finomra vágjuk, majd összekeverjük a csilivel, a sherryvel, az öt fűszerrel, 2 ek olajjal és a mézzel. A leöblített petrezselymet durvára aprítjuk, és a mézes-csilis pácba forgatjuk. A combokat lapos tálba fektetjük, meglocsoljuk a páccal, és letakarva a hűtőbe tesszük éjszakára vagy legalább 2 órára.
    2. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A combokat lecsepegtetjük, és a felfogott pácot átszűrjük. Ezután a combokat sóval, borssal bedörzsöljük, egymás mellé fektetjük egy sütőtálban, és az előmelegített sütőben sütjük 20 percig. Közben a páccal locsolgatjuk, majd további 20-25 perc alatt ropogós aranybarnára sütjük.
    3. A tésztát a csomagolásán olvasható utasítás szerint sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és jól lecsepegtetjük.
    4. A mogyorót zsiradék hozzáadása nélkül megpirítjuk. A leöblített és lecsepegtetett brokkolit apró rózsákra szedjük. A meghámozott gyömbért finomra aprítjuk, és a serpenyőben vagy wokban felhevített maradék olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a brokkolit, felöntjük az alaplével, és erős tűzön kevergetjük kb. 5 percig, amíg a leve szinte teljesen elfő. Ezután megszórjuk a mogyoróval, majd kissé lepirítjuk és a szójaszósszal ízesítjük. Végül a combokat a mogyorós brokkolival és a tésztával kínáljuk.

    ROZMARINGOS CSIRKECOMB >>> 


Megjegyzés

A mogyoróolajat napraforgóolajjal helyettesítheted.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin