Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mézes-boros libasült

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 libacomb
  • szárnyas fűszerkeverék
  • bors
  • 2 fej hagyma
  • 2 alma
  • 2 paradicsom
  • 1 paprika
  • 2-3 evőkanál Édes Anna
  • 2 dl fehérbor
  • 1-2 evőkanál méz

Elkészítés

    Elkészítés: 1.) A libacombokat megmossuk, sóval és szárnyas fűszerkeverékkel alaposan bedörzsöljük, és egy jénaiban elhelyezzük.

    2.) Az almát megmossuk, magházát kiszedjük, cikkekre vágjuk, és a húsra szórjuk. A hagymát megtisztítjuk, cikkelyekre vágva a húsra szórjuk, és így teszünk a paprikával és paradicsom mal is. Az összes zöldségre-gyümölcsre szórunk még egy kis fűszert és sót, illetve kiskanállal szépen eloszlatva az Édes Annát.

    3.) A húsok alá öntjük a fehérbort, a mézet a húsokra-zöldségekre-gyümölcsökre csurgatjuk. Lefedjük ezüstpapírral, és 2,5 órára a sütőbe tesszük 200 fokra.

    4.) Ha lejárt az idő, 30 percig ezüstpapír nélkül sütjük, majd kivesszük, és egy bögrébe merőkanállal lemerjük a keletkezett levet és zsírt (csak egy kicsit hagyjunk a húsok alatt).

    5.) Visszatesszük a sütőbe a tálat, és a combok mindkét oldalát 10-10 percig grill fokozaton pirosra-ropogósra sütjük. Időnként a maradék szafttal meg is locsolhatjuk.

    6.) Végül a libacombokat a sült zöldségekkel-gyümölcsökkel és a sűrű szafttal együtt, rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés



További receptek és fotók a Morzsáló blogban!

Morzsálós Mirza
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

bige8892
Én nagyjából ugyanezt a receptet ismerem, csak csirkéből (vagy pulykából) szoktam csinálni, mert a családom csak a fehér szárnyashúst eszi meg. Úgy is jó!

Hasonló Receptek