Elkészítés: A 6 dl vízbe tesszük a felkarikázott citromot és a megtisztított bodzavirágokat, felforraljuk, majd kb. 1 órát állni hagyjuk, hogy az ízek jobban összeérjenek.
Eközben a tojássárgákat a pudindporral, a mézzel, a tejszínnel és a bodzaszörppel csomómentesre keverjük.
Leszűrjük a bodzalét, felmelegítjük, majd a pudingos keveréket beleöntjük, és kellően sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a mazsolát, sózzuk. Amennyiben szükséges, utánízesitjük mézzel, citrommal vagy bodzaszörppel. Egyhén citromos, kellően édes, és kellemes bodzailattú levest kapunk.
A habgaluskához kemény habbá verjük a tojásfehérjét, hozzáadjuk a mézet, kissé összekeverjük a habbal és a lecsipkedett bodzavirágokkal. A leszűrt, de még be nem sűrített lében a galuskák mindkét oldalán 1-1 percig főzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük, lecsepegtetjük.
Lehűtve tálaljuk a levest, tetején a habgaluskával, bodzavirággal megszórva. Kitűnő hűsítő, tápláló étel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre