Előkészítés: A fokhagymát meghámozzuk, szétnyomjuk. A húst megmossuk, szárazra töröljük. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A mustármagot zsiradék nélkül addig pirítjuk egy serpenyőben, amíg szétpukkadnak. Összekeverjük a mézzel, az olajjal, a citromlével, a sűrített paradicsommal, a fokhagymával, a rozmaringgal, és sóval, borssal ízesítjük. A húst megkenjük ezzel a masszával, és kb. 1 órára a hűtőbe tesszük. A húst tepsibe fektetjük, és kb. 30 percig sütjük. Félidőben megforgatjuk. Párolt zöldbabot, paradicsomot és rizst kínáljunk hozzá.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 310 kcal (köret nélkül)
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre