Keress receptre vagy hozzávalóra

Mézes bárányborda

default user icon
4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 16 vékony bárányborda-szelet
  • 1 teáskanál mustármag
  • 3 evőkanál akácméz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 mokkáskanál aprított rozmaring

Elkészítés

    Előkészítés: A fokhagymát meghámozzuk, szétnyomjuk. A húst megmossuk, szárazra töröljük. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük.

    Elkészítés: A mustármagot zsiradék nélkül addig pirítjuk egy serpenyőben, amíg szétpukkadnak. Összekeverjük a mézzel, az olajjal, a citromlével, a sűrített paradicsommal, a fokhagymával, a rozmaringgal, és sóval, borssal ízesítjük. A húst megkenjük ezzel a masszával, és kb. 1 órára a hűtőbe tesszük. A húst tepsibe fektetjük, és kb. 30 percig sütjük. Félidőben megforgatjuk. Párolt zöldbabot, paradicsomot és rizst kínáljunk hozzá.

    Munka: kb. 20 perc
    Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
    1 adag: 310 kcal (köret nélkül)

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin