Elkészítés: A bábozás előtti nap estéjén célszerű összeállítani a tésztát, s be kell tenni a hűtőszekrénybe (akkor majd nem ragad).
Másnap a meglisztezett gyúródeszkán a
vékonyra kinyújtott, tetszés szerint szaggatható süteményformákkal, vagy vágható, előrajzolt kartonpapírok mentén vágva különböző figurák készíthetők.
A csillagokra, báránykákra, szívecskékre, házikókra, bábukra s más formákra díszítésként kerülhet dióbél, mandula, mogyoró, mák, ánizs.
A sütésnél nagyon kell figyelni, vigyázni, mert a vékony mézes tésztát hamar megkaphatja a forró sütő, megéghet.
A karácsonyfadísznek szánt, vagy a lakásban dekorációként felakasztandó mézeskéket melegen kell átszúrni vastag tűvel, hogy cérnát lehessen fűzni beléjük. Ha kihűltek, cukormázzal még díszíthetjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre